Veelgestelde vragen

Welke kit is het meest geschikt voor mijn badkamer?

Het is van belang dat de kit in eerste instantie ongevoelig voor schimmel is. Dat heeft er mee te maken omdat uw badkamer een vochtige plek is waar veel water komt. Siliconen kit is het meest geschikte kit voor uw badkamer omdat het blijvend elastisch is en water afstotend.

Mijn kitranden zijn beschimmeld, wat moet ik doen?

U kunt het zelf proberen te verwijderen door met een spons en schoonmaak azijn over de schimmel heen te schuren. Echter verwijdert u daarmee alleen de schimmel aan de oppervlakte en niet onder/tussen de naden. In korte tijd zal er dus weer een onhygienische schimmel vorming ontstaan aan de kitranden. Het is daarom van belang om dit door een gecertificeerde kitbedrijf te laten behandelen.

Ik heb mijn badkamer/wc laten kitten, wat nu?

Nadat de kitter u klus heeft geklaard moet u de opnieuw gezette kitranden minimaal 24 uur laten uitharden. Dat betekent, niet douchen/gebruik maken van de toilet, niet schoonmaken, dus met andere woorden de gekitte ruimte 24 uur met rust laten. Na 24 uur, wanneer u weer gebruik maakt van de nieuw gekitte ruimte, moet u er nog steeds rekening mee houden dat u geen schoonmaakmiddelen achterlaat op de kitranden , dus altijd met neutrale water naspoelen, chemische middelen en achtergebleven shampoo altijd wegspoelen met water wat op de kitranden ligt

Wanneer zijn mijn kitranden aan vervanging toe?

Uw kitranden zijn aan vervanging toe op het moment dat er zichtbare schimmelvorming aan de oppervlakte van uw kitrand is, kitranden die loslaten en vervolgens voor lekkage zorgen, of u vind dat uw kitrand niet mooie genoeg is gezer voor een strakke uitstraling.

Moet ik mijn raam of kozijnen en/of plinten laten afkitten?

Uw ramen of kozijnen zijn zeker van belang om te laten kitten, vocht,kou,warmteverlies binnenshuis, en ongedierte krijgen geen kans om binnen te dringen. uw plinten of binnenshuis gaten/kieren raden wij zeer aan ivm een veel voorkomend probleem van zilvervliesjes. Uiteraard hoeft u geen last te hebben van de zojuist genoemde problemen, voor een strakke afwerking binnenshuis is een goeie afgewerkte kitrand een groot detail.